O sajtu

Zašto je anonimnost na internetu važna?

Mnogi govore: „Pa, nemam šta da krijem i nije mi briga ako državne službe ili bilo ko drugi ima uvid u moje onlajn aktivnosti“.

Uopšte se ne radi u tome. Stvar je u tome da ja želim da zaštitim svoju privatnost. Bez obzira da li sam bezazleni korisnik interneta ili imam neke maliciozne namere. Postoje stvari koje zahtevaju visok nivo
privatnosti, a internet je jedna od njih. Ne želim da omogućim raznim kompanijama da beleže moje onlajn navike, pa me posle spamuje reklamama. Ne želim da dozvolim ni jednom pripadniku bilo kog državnog aparata da me čekira s vremena na vreme. Takođe, surfovanje bez „prezervativa“ te čini lakom metom za hakerske napade.
Internet je najveće otkriće u istoriji čovečanstva, ali ako ne znaš da ga koristiš, upadaš u kuću „Velikog brata“ Bićeš kao ona hipnotisana ekipa što im je Pink vrhunac kulturnog uzdizanja.

S druge strane, ukoliko ga mudro koristiš, ni nebo ti nije granica. Svo znanje ovog sveta ti je na dlanu. Možeš da upišeš neke besplatne onlajn kurseve, izučiš bilo koju nauku. Usavršiš se u bilo kojoj oblasti.

Privatnost je osnovno ljudsko pravo. Nauči kako da ga zaštitiš!

Advertisements

One thought on “O sajtu

  1. Veoma dobro zapažanje u vezi interneta „Ukoliko ga mudro koristiš, ni nebo ti nije granica. Svo znanje ovog sveta ti je na dlanu. Možeš da upišeš neke besplatne onlajn kurseve, izučiš bilo koju nauku. Usavršiš se u bilo kojoj oblasti.“ Respect 🙂

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s