Lažni Bitcoin generator vodi do malvera

Rast popularnosti Bitcoina nije promakao prevarantima na internetu koji ne propuštaju priliku da zarade, ovoga puta varajući korisnike interneta obećanjima da će u zamenu za popunjavanje online upitnika dobiti “besplatni” softver za generisanje Bitcoina, upozorili su stručnjaci firme ThreatTrack Security.

Ovakve ponude mogu se na naći na YouTube video klipovima, na Pastebinu i drugim web sajtovima. Ako se od korisnika ne traži da popuni online upitnik, kao što je to slučaj sa ponudom na YouTube-u, onda se traži da plati za premium nalog kako bi mogao da preuzme navodni generator.

coin

 

Na Pastebinu se može naći slična ponuda sa linkom za preuzimanje besplatnog Bitcoin generatora sa mediafire.com. Valjda zbog toga da bi ponuda delovala uverljivija, autor posta na Pastebinu se ne predstavlja kao tvorac programa, već kao običan korisnik koji je eto rešio da pomogne drugima da zarade novac na način na koji je on to uradio. Još jedna slična prevara su fajlovi na MEGA, za koje se tvrdi da su Bitcoin generatori, ali se ovde od korisnika traži da unose CAPTCHA kodove. I ponuda na MEGA krije Trojanca. Nijedna od ovih i sličnih ponuda nije ono što se tvrdi. Korisnicima se savetuje da budu oprezni i da ne dozvole sebi da pohlepa bude jača od zdravog razuma. Sa Bitcoinima se može mnogo dobiti, ali ako se odabere pogrešan put može se mnogo i izgubiti.

Bitcoin scam

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s